Campionat del món absolut, Racice 2022

28/09/2022

El Campionat del món absolut celebrat a Racice (República Txeca), del 18 a 25 de setembre ha estat exitós per la delegació de la Federación Española de Remo de la que han format part 6 remers/es catalans.


Després d'una temporada llarga i d'entrenament als centres de tecnificació de Banyoles i CEAR de Sevilla, els esportistes han aconseguit uns grans resultats, destacant les dues medalles de plata en la categoria absoluta, el 2- dels sevillans Jaime Canalejo i Javier García obrien el camí de les medalles el dissabte 24 de setembre i després el 2x de no van voler ser menys el diumenge 25 del gallec Rodrigo Conde i el Banyoles Aleix García, que amb aquesta gran final van demostrar que tots els resultats aconseguits durant l'any no eren per casualitat, sinó fruit del treball, constància i ganes de millorar.


La resta de catalans van assolir els següents resultats: Manel Balastegui amb el seu company Caetano Horta van acabar a la vuitena posició, lluitant cada regata per anar sumant i millorar per poder-se posar als llocs de final, Aina Cid i Maria Fernanda Valencia van obtenir una 10a. plaça, Jordi Jofre amb la difícil modalitat del 1x va acabar guanyant la seva fina D, i Josefa Benítez amb la modalitat de PR3 Mix4+ va guanyar la final B amb els seus companys de bot.


Tots aquests resultats han estat fruit gràcies al treball dels esportistes i dels seus tècnics,  els catalans que formen part d'aquest equip, Dani Rodríguez, Pol Gené, Xavi González i Carles Grabulosa.


Felicitats!!!