Descripció

Rem de mar

 

Els orígens del rem de mar modern va sortir de l'evolució del la pràctica del banc fix en la seva besant competitiva que va anar agafant força en diferents països en embarcacions com llaguts i traineres, després de perdre la seva identitat original de serveis comercials i professionals de les quals van sorgir.

Als anys 80 una travessa al oceà Atlàntic nord pel remer Gérard Aboville dóna un nou impuls al rem de mar, dóna un nou impuls al rem de mar. Els constructors impulsen noves embarcacions basades amb el banc mòbil i sorgeixen els primers clubs a França on la federació francesa impulsa una nova disciplina amb la seva pròpia competició.

Amb el recolzament de França , Itàlia i la Gran Bretanya al 2006 es fa el primer campionat de Rem de Mar modern amb el nom de Coastal Rowing.

El rem de Mar es de més fàcil accés per al practicant i pot arribar a molta més gent. Embarcacions més estables i robustes que les que s'utilitzen en rius i estanys. Per contra la tècnica de rem en banc mòbil no és suficient per ser un bon remer de mar. Controlar els aspectes com la navegació, corrents, marees i vents, surferjar per l'onada, conèixer la costa seran claus per ser un bon remer de mar.

Tipus d'embarcacions: 1x, 2x i 4x(+)