L'Esport és un servei essencial

09/11/2020

L’FCR dona suport a la concentració del pròxim dimecres 11 a la Plaça Sant Jaume de Barcelona, convocada per la UFEC per reivindicar que l’esport forma part de la solució contra el coronavirus. 

La Federació Catalana de Rem prendrà part el pròxim dimecres dia 11 de novembre, a partir de les 13.00 hores, en la concentració que tindrà lloc a la Plaça Sant Jaume de Barcelona, convocada per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i el conjunt del sector esportiu català per reivindicar que l’esport és un servei essencial i forma part de la solució per lluitar contra el coronavirus.

Federacions, clubs, empreses i gestors d’instal·lacions esportives fan una crida a tots els federats i federades, i públic en general, a concentrar-se en una acció en la qual es llegirà un manifest per reivindicar que l’esport millora la salut, amb una repercussió directa en tenir un sistema immunològic més fort davant de malalties com la Covid-19. Alhora, l’activitat física incideix directament en l’educació i la formació, a més de la inclusió social.

El sector té un pes econòmic en el PIB català del 2,1%. L’impacte de la pandèmia està sent demolidor i posa en perill d’extinció molts clubs i entitats. A més, l’esport a Catalunya és segur, com ho demostren les baixes xifres de contagi –només el 0,28% a tot l’estat–, o la taxa de partits del futbol i el futbol sala ajornats per positius o casos relacionats, situada al voltant del 5,5% després de més de 18.000 partits oficials i amistosos disputats des del passat 1 de juliol.

Material i cartells
L’FCR i la resta d’entitats participants animen els assistents a portar material propi de cada esport, com ara pilotes, raquetes, estics, ulleres de natació, escalada, etc. També que imprimeixin cartells amb el missatge reivindicatiu, que es poden trobar a continuació:

MissatgesL’aforament d’assistència serà reduït, de fins a 1.400 persones, en compliment de les mesures vigents per exercir el dret de manifestació. A la vegada, hi haurà senyalitzacions al terra per mantenir la distància, gel hidroalcohòlic i serà obligatori l’ús de la mascareta.

 L’adhesió al manifest, oberta
Cal recordar també que, en només una setmana, el manifest per demanar que l’esport sigui un servei essencial ja ha rebut més de 80.000 adhesions de particulars, entitats esportives i empreses. La recollida de signatures segueix oberta per a totes les persones interessades, fent clic en el següent enllaç:

Manifest